HOE VERZORG JE EEN RETRO AUTO

20 Oktober 2020
HOE VERZORG JE EEN RETRO AUTO

Wat is het beste om voor een retro-auto te zorgen.

Er zijn tientallen verschillende kleine dingen nodig om voor de staat van de auto te zorgen, hem schoon en comfortabel te houden. Net als andere apparatuur kan de auto met goede zorg zijn eigenaar meer dan twaalf jaar van dienst zijn. Het is fijn om in een gewassen glanzende auto te zitten met een subtiele geur van luchtverfrisser die van binnenuit komt.
 

Tegenwoordig zijn autoverzorgingsproducten geen basisbehoefte, maar ze maken autorijden veel aangenamer en comfortabeler. Tegenwoordig is er een breed assortiment aan auto-reinigingsproducten. Wie echt van zijn auto houdt, heeft een scala aan accessoires en allerlei soorten schoonmaakproducten. Voor degenen die ernaar streven een schoon interieur te behouden, zijn er minstens twee manieren om dit te bereiken: zoek professionele hulp of vertrouw op eigen kracht en doe de schoonmaak zelf.
 

Auto lichaamsverzorging De meest voorkomende autoreiniger is shampoo. Hiermee kunt u uw auto van elke vervuiling reinigen. Als de shampoo een speciale wax bevat, volstaat het om na het voltooien van de wasprocedure de auto met een doek af te vegen en een geweldige glans te krijgen. Bij het wassen met shampoo moet je eerst grote vuildeeltjes verwijderen. Anders kunnen deeltjes die tussen de spons en het oppervlak van de machine vastzitten, de verflaag ernstig krassen.
 

Shampoo voor auto lichaamsverzorging Een nieuw product dat, dankzij zijn unieke formule, het vuil zachtjes omhult en het lichaam niet beschadigt tijdens het afnemen. Uiterlijk ziet het eruit als een gewone glas reinigingsspray. Zo'n tool kost een orde van grootte duurder dan conventionele shampoos, maar deze prijs is volledig gerechtvaardigd. Het effect is indrukwekkend en je hebt echt geen water nodig om te wassen.
 

Om het lichaam te beschermen tegen insecten, vuil, grind en andere verontreinigingen, adviseren experts om de bumper te bedekken met vinyl of een speciale film. Was kan worden gebruikt als tijdelijke oplossing. Het heeft niet alleen goede beschermende eigenschappen, maar maakt de auto ook mooier en helderder.
 

Foto van Besteonderdelen.nl

 

Carrosserie lak Om roestvorming te voorkomen, moet de carrosserie goed worden onderhouden. Lichaamsverzorging kan variëren afhankelijk van de diepte en grootte van de kras. Kleine krasjes die de grond niet bereiken, kunnen met een speciaal potlood worden gemaskeerd. Als je een verf kunt vinden die bij de toon past, dan is een klein penseel of naaldje handig.
 

Potlood om krassen te verhullen Er worden verschillende oplosmiddelen gebruikt om diepe krassen te maskeren. Was Poetsmiddelen helpen het probleem korte tijd op te lossen. De krassen zullen na een paar wasbeurten weer verschijnen. Het effect van schurende poetsmiddelen is dat ze een deel van de vernis verwijderen, waardoor de kras permanent wordt verwijderd. Houd er echter rekening mee dat de vernislaag een bepaalde dikte heeft en als u deze methode te vaak gebruikt, wordt deze dunner en moet u de auto volledig opnieuw schilderen.
 

Verzorging van autobanden en velgen Auto Wielen hebben ook speciale zorg nodig. Na verloop van tijd vervagen ze in de zon, worden ze vuil door vuil en stof, gaan ze geleidelijk barsten en verliezen ze hun elasticiteit. Om de levensduur van uw banden aanzienlijk te verlengen, moet u ze behandelen met reinigingsmiddelen, winkeliers en banden conditioners. Reinigingsmiddelen lossen niet alleen de opgedroogde vuillaag op, maar bedekken ook het rubberen oppervlak met een polymeerfilm. Hierdoor zijn de banden beschermd tegen negatieve invloeden en zien ze er verzorgd en schoon uit.
 

Verwerking van autowielen Niet alleen banden, maar ook autowielen hebben speciale zorg nodig. Crèmes en sprays kunnen helpen bij het verwijderen van tandplak van remblokken, zout, vuil en roest. Ze reinigen zelfs de kleinste scheurtjes van vuil, bedekken de schijven met een anticorrosie film.
 

Auto-interieur zorg Het interieur is eenvoudig te reinigen door alle plastic onderdelen met een vochtige doek van vuil en stof af te vegen. Los voor een betere reiniging een beetje reukloze reiniger op in water. U kunt ook een stofzuiger of een speciale borstel gebruiken.
 

Salon schoonmaken Bij het chemisch reinigen worden verschillende chemicaliën gebruikt. Om bijvoorbeeld de kunststof binnenkant weer zijn oorspronkelijke uiterlijk te geven, wordt er poetsmiddel op aangebracht. Afhankelijk van het effect dat u wilt bereiken, kan de vernis mat of glanzend zijn. De handigste manier om het aan te brengen, wordt beschouwd als spuiten uit een spuitbus, aangezien dit bijdraagt ​​aan de meest gelijkmatige verdeling over het oppervlak, maar indien gewenst kunt u een gewone vloeistof gebruiken. Om stofafzetting op kunststof onderdelen te verminderen, worden ze behandeld met een antistatisch middel. Schuimreinigers zijn het populairst voor het reinigen van binnen oppervlakken met een doek. Dit komt omdat ze buitengewoon gemakkelijk te gebruiken en erg goed zijn.

Tickets
FOLLOW US:

Wij gebruiken cookies voor website analyse en marketingdoeleinden. Door onze site te bezoeken en te gebruiken, accepteert u deze cookies.
ACCEPTEER